ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ


Ο Αθ. Γκουντάρας, από τον Αλμυρό, ήταν λοχίας Ιππικού στο αλβανικό μέτωπο
[Αποστολέας: Κώστας Γκουντάρας].

Απ’ τη φωτιά του πολέμου σάς στέλνω τους πιο θερμούς και εγκάρδιους χαιρετισμούς.
Παντού ‘χουμε συντρίψει την αντίσταση του εχθρού, ο αγών διά τον τρομοκρατημένον αντίπαλον, έχει λάβει την μορφήν αγώνος δρόμου. Και τώρα επωφελούμαι της λίγης ευκαιρίας που μου μένει να σας γράψω δύο λέξεις.
Είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος που μου δόθηκε και πάλι η ευκαιρία να προσφέρω τις υπηρεσίες μου για την δόξα και το μεγαλείο της πατρίδος μας.
Αι νίκαι του στρατού μας φτερώνουν το νου και την ψυχή, και μας κάνουν να μην υπολογίζουμε ούτε τους κόπους ούτε τους κινδύνους, προκειμένου να επιτύχωμεν την ολοκληρωτική εξόντωση του εχθρού, που την φαντάζομαι σύντομη.
Η νίκη μάς περιμένει. Σύντομα θα την γιορτάσουμε αυτού όλοι μαζί.
Αγρυπνώ μερόνυχτα επάνω στο χαράκωμα και καμιά μα απολύτως καμιά κόπωσι δεν αισθάνομαι. Η σκέψις ότι η Πατρίδα μας κινδυνεύει μάς έχει κάνει ατσαλένιους, τέτοιοι είμαστε όλοι μας και γι’ αυτό και η νίκη μας θα είναι γρήγορη και σταθερή.
Ορκισθήκαμε όλοι εδώ πάνω στην Αλβανία να κάνωμε μεγάλη την αγαπητή μας Ελλάδα, σεβαστή στους φίλους της και φοβερή στους εχθρούς της, και αν δεν εκπληρώσουμε αυτόν τον όρκον, δεν θα γυρίσουμε πίσω.

Σας χαιρετώ
Γκουντάρας Αθανάσιος
λοχίας Ιππικού